Cocktailshakers advies

Wil jij een cocktailshaker kopen, maar weet je niet welke de juiste keuze is? Wij helpen je daar graag een handje bij.

Je hebt verschillende cocktailshakers, zoals je waarschijnlijk al gezien hebt. De Cobbler shaker en de Boston shaker. Het verschil zit voornamelijk in de prijs en in de kleur. Het is belangrijk om te bedenken waar jij de shaker voor wilt gebruiken. Neem jij een cocktail shaker om een mooi keuken accessoire te hebben of neem jij een shaker om echt de cocktails mee te shaken en daarna grondig te reinigen in de vaatwasser? Er zijn ook diverse accessoires voor bij de shakers verkrijgbaar, zoals een barmaatje en een zeef.

Allereerst, hoe gebruik je nou zo’n shaker?
Stap 1: Zet alle ingrediënten klaar die je nodig hebt voor jouw cocktail en pak een (cocktail)glas en vul deze volledig met ijs.
Stap 2: Vul de shaker voor 1/3 met ijsklontjes.
Stap 3: Voeg doormiddel van jouw barmaatje alle ingrediënten toe aan jou shaker met ijs.
Stap 4: Zet de bovenkant van de shaker op jouw shake-beker.
Stap 5: Shake jouw drankje totdat de buitenkant van de shaker helemaal koud aanvoelt. Maak je een drankje met koolzuur? Gebruik dan de rol-techniek. Hierbij maak je een rustig rollende beweging met de shaker, zodat er door de koolzuur niet te veel druk wordt opgebouwd.
Stap 6: Bij een Cobbler shaker haal je jouw dop van de shaker en gieten maar!
Bij de Boston shaker zet je jouw zeef op de shaker en gieten maar!

Cobbler shaker V.S. de Boston shaker

De Cobbler shaker is de meest bekende shaker. Hij bestaat uit drie onderdelen. De beker, de dop en het zeef gedeelte. Voor de hobby cocktailshaker is deze shaker het beste aan te raden. Hij ligt lekker in de hand en geen geknoei met het gieten in het glas.

Er zijn ook diverse prijzen voor de Cobbler shaker. De goedkopere shaker is gemaakt van gepolijst roestvrij staal. Deze shaker heeft een handig formaat om een cocktail mee te shaken en is zeer praktisch  omdat je hem daarna in de vaatwasser kan zetten. Daarnaast zijn er ook Cobbler shakers met een stainless steel, koper of gouden laagje eroverheen. Dit zijn de echte eyecatcher shakers doordat ze prachtig glimmen en ze zijn natuurlijk van een uitstekende kwaliteit.

De Boston shaker wordt vaak in cocktailbars gebruikt door de bartender die jou drankje maakt. De Boston shaker bestaat uit twee bekers die op elkaar gezet kunnen worden en waarmee je gemakkelijk kunt shaken. Vervolgens kun je met een zeef jouw koude drankje in een glas gieten en genieten maar! De Boston shaker is wat groter dan een gewone Cobbler shaker en bij het schenken uit de Boston shaker heb je ook een aparte zeef nodig.

De Boston shaker heb je in een goedkopere varianten en een iets duurdere. De goedkopere variant is gemaakt van roestvrij staal en kan in de vaatwasser. De duurdere variant is ook van roestvrij staal, maar heeft er een prachtige zwarte laag overheen. De zwarte Boston shaker is niet geschikt voor de vaatwasser.

Mocht je aan deze informatie niet voldoende hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!