DIY cocktails

Je hebt ze vast al wel voorbij zien komen, onze Do It Yourself cocktails (hierna: DIY cocktails). Potjes met verschillende ingrediënten waar jij thuis je eigen cocktail mee kan maken. Wil je meer weten over deze DIY cocktails? Lees dan snel verder!

Smaken
De DIY cocktails zijn er in heel veel verschillende smaken. Voor ieder wat wils. De smaken hebben wij gebaseerd op een aantal categorieën. Onze smaken zijn onder te verdelen in fruit, zuurstokken en drop. Verder zit er een rosé kleurige verzegeling over de fles, dat een chique uitstraling geeft. De smaak valt af te leiden aan de naam van de cocktail. Bijvoorbeeld Sweet cherry smaakt naar overheerlijke kersen. Een andere categorie is snoepgoed, in deze categorie zitten de smaken drop en gemixed fruit. Ben jij een echte drop of zuurtjes liefhebber? Dan zijn deze cocktails echt iets voor jou!

Hoe zijn ze te maken
De DIY cocktails kun je, zoals de naam al zegt, zelf maken. Hiervoor zit een kaartje bevestigd aan de fles, waarop de instructie staat. Ben je er nog niet over uit of jij dit wilt kopen of cadeau wilt geven? Hieronder stap voor stap een toelichting over hoe jij thuis de cocktail kan maken.

Voor dat je begint met jou cocktail maken, kies je uiteraard een smaak die jou lekker lijkt of van diegene aan wie jij dit cadeau wilt geven.

Dan begin je met stap 1. Kies een drank naar keus om toe te voegen aan jouw cocktail. Welke drank wil jij gebruiken? Dit kan alcoholisch zijn, maar ook alcohol vrij! Wij raden aan om vodka, gin of rum te gebruiken als je een alcoholische cocktail wilt maken. Ga je voor alcoholvrij dan raden wij aan om bruiswater of sprite toe te voegen. Bij onze klassieke cocktails hebben wij een advies op het bijgeleverde kaartje gezet. Bijvoorbeeld om de echte smaak van de margarita te krijgen, moeten je tequila toevoegen. Wil jij een advies hierover? Neem dan contact met ons op!

Dan verder met stap 2. Giet de gekozen drank in de fles tot dat de fles vol zit.

Stap 3 geeft aan hoelang jij jouw cocktail het beste kan laten staan, zodat de smaak het beste vrij komt. Heb jij een fruitige cocktail, dan is voor de beste smaakervaring 2 dagen benodigd. Kies jij voor een zuurstok cocktail, dan is deze al binnen een uur klaar. Is drop of mixed fruit toch jouw favoriet? Dan zal je 1 dag moeten wachten tot dat jij jouw heerlijke cocktail kunt drinken met de juiste smaak. Dan heb je nog de categorie klassiekers deze moeten 2 dagen staan om de lekkerste smaak te ontwikkelen.

Stap 4: de cocktail is bijna klaar! In deze stap dient jouw drankje goed geschud te worden, zodat alle ingrediënten goed gemixt worden. Heb jij een fruit cocktail gemaakt, een klassieker of eentje met drop? Het lekkerste is als je de ingrediënten even eruit zeeft.

De laatste stap, stap 5. Giet een beetje cocktail in jouw favoriete cocktailglas, doe er wat ijs bij en genieten maar!

Wist je dat je uit deze fles ongeveer 0,5 tot 1 liter cocktail kunt halen? En dat voor maar €10,99! (exclusief zelf toegevoegde drank)

Heb je dorst gekregen, kijk dan hier welke smaken er allemaal zijn!